Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Shanaya Fashion so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Shanaya Fashion, dostopne na povezavi www.shanaya-fashion.si (v nadaljevanju »spletna stran«), in je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje GAAN, spletna prodaja, Andrej Gazvoda s.p., Goriška vas pri Škocjanu 16, 8275 Škocjan, (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji prav tako veljajo za naročila oddana preko e-pošte, telefona ali uradne Facebook strani trgovine in se sprejmejo z oddajo naročila.

Ob registraciji obiskovalec pridobi uporabniško ime, enako naslovu njegove elektronske pošte, in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. S potrjeno registracijo preko elektronske pošte obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

1          DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost artiklov, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. Vse cene so jasno in nedvoumno določene. Barva izdelka na sliki se lahko razlikuje od dejanske barve izdelka.

2          CENE

Vse cene so v evrih. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov pakiranja in poštnine.

3          POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani www.shanaya-fashion.si uporabnik izbere izdelek, označi velikost izdelka ter ga s klikom na povezavo »V košarico« doda v košarico.

S klikom na ikono košarice uporabnik vidi dodane izdelke in jih lahko po želji odstrani iz košarice.

Če želi uporabnik zaključiti z nakupom, klikne ikono »Na blagajno«. Uporabnik se mora ob prvi prijavi registrirati in vpisati potrebne osebne podatke, če je že registriran, pa se mora prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom. Če želi uporabnik račun za pravno osebo, mora izpolniti še podatke o podjetju. Uporabnik izbere način plačila, na podlagi katerega se določi višina stroškov pošiljanja. Dostavo za ponudnika opravlja GLS d.o.o.

Po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov avtomatsko sporočilo, da je njegovo naročilo sprejeto s podrobnostmi naročila. Uporabnik bo po elektronski pošti prav tako obveščen, ko bo njegovo naročilo odposlano.

Če želi uporabnik naročilo spremeniti ali v celoti preklicati, lahko to stori preko elektronskega naslova info@shanaya-fashion.si kadarkoli preden bo njegovo naročilo odposlano.

4          NAČIN PLAČILA

Pri prvem nakupu nad 100 € si pridržujemo pravico do zahteve plačila po predračunu.

4. 1      Plačilo po povzetju

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS d.o.o. Kupec plača vrednost naročila kurirju ob dostavi z gotovino. Pri plačilu z gotovino ne nastanejo nobeni dodatni stroški.

 

Če stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu, preko sistema Paypal ali s plačilno kartico.

Če se kupcu naročilo v skladu z medsebojnim dogovorom med ponudnikom in kupcem kljub enkratnemu ne-prevzemu ponovno pošlje s plačilom po povzetju in ga kupec ponovno ne prevzame, mu bomo zaračunali stroške, povezane z ne-prevzemi, saj se to dejanje smatra kot namerno povzročanje poslovne škode ponudniku.

4. 2      Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)

Kupec prejme v elektronskem sporočilu podatke o naročilu in podatke za nakazilo plačila na bančni račun ponudnika. Rok za plačilo je tri (3) delovne dni. Naročilo bo odposlano po prejemu plačila.

4. 3      Plačilo preko sistema Paypal

Po oddaji naročila bo kupec avtomatsko povezan na spletno stran www.paypal.com, kjer se prijavi s svojim uporabniškim imenom in geslom ter opravi plačilo.

5          DOBAVNI ROK

Zaloga objavljenih artiklov niha dnevno. Dobavni rok je 1 - 3 dni, razen če je pri izdelku navedeno drugače. Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in veljajo od datuma oddaje naročila. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik uporabniku pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

6          STROŠKI DOSTAVE

Cene artiklov ne vključujejo stroškov pošiljanja.

Dostavo za ponudnika opravlja podjetje GLS d. o. o. Stroški pošiljanja so odvisni od načina plačila in znašajo ne glede na težo pri plačilu po povzetju 3,95 €, pri plačilih vnaprej pa 2,95 €. V primeru plačila po povzetju plača kupec vrednost odkupnine GLS kurirju z gotovino. Pri plačilu z gotovino ne nastanejo nobeni dodatni stroški.

Ko je paket odpremljen, dobi kupec s strani GLS-a klic pred dostavo in SMS s podrobnejšimi podatki o dostavi. .

 

  Plačilo vnaprej Plačilo po povzetju
do 2000 g 2,95 € 3,95 €
     
nad 2000 g po rednem ceniku GLS

 

7          OSEBNI PREVZEM

 

Ponudnik kupcu omogoča osebni prevzem naročenih artiklov po predhodnjem dogovoru. Fizično ogledovanje vseh artiklov ni mogoče, saj gre za prevzem v skladišču, kljub temu pa ponudnik kupcu omogoča, da naročeno blago pred nakupom pomeri.

Izvede se tako, da kupec odda naročilo v spletni trgovini, v komentar pa zapiše, da želi naročeno blago osebno prevzeti in kdaj. Plačilo je možno v gotovini ali preko Paypal; kreditnih kartic ne sprejemamo. Rok za prevzem blaga je 3 delovne dni od oddaje naročila. Če kupec v tem roku blaga ne prevzame, bo njegovo naročilo preklicano. Stroškov dostave v primeru osebnega prevzema ni.

8          DARILNI BONI

Uporabnik lahko kupi darilni don v vrednosti po lastni izbiri; znesek mora biti med 1,00 in 1.000,00 €. Nakup opravi tako, da izpolni potrebne podatke in darilni bon doda v košarico, kjer zaključi z nakupom. Nakup darilnega bona je možen le s plačilom vnaprej (predračun, Paypal, kreditna kartica). Po prejemu plačila bo obdarovanec na vnesen e-mail prejel bon s kodo.

Bon je vnovčljiv v enkratnem znesku 90 dni od prejema plačila. Po pretečenem roku se bon smatra kot vnovčen. Ponudnik ne vrača kupnine za bone. Če je znesek naročila manjši kot vrednost darilnega bona, se bon smatra kot vnovčen v celotnem znesku in ponudnik razlike ne vrača, prav tako razlike ni možno vnovčiti pri naslednjem nakupu. Če je znesek naročila večji od vrednosti darilnega bona, se razlika doplača po izbranem načinu plačila.

Bon je prenosljiv. Za kakšno koli zlorabo kode darilnega bona ponudnik ne odgovarja.

9          PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe/nakupa natanko tako, da v štirinajstih (14) koledarskih dneh od prejema pošiljke ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe/nakupa na elektronski naslov info@shanaya-fashion.si, blago pa vrne ponudniku v štirinajstih (14) koledarskih dneh po poslanem pisnem sporočilu na naslov:

GAAN, spletna prodaja, Andrej Gazvoda s.p.,

Goriška vas pri Škocjanu 16

8275 Škocjan,

s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži z vsemi etiketami, priložena mora biti kopija računa. ZA BLAGO, VRNJENO BREZ ETIKETE, PONUDNIK KUPCU NE BO UPOŠTEVAL MENJAVE IN/ALI VRAČILA KUPNINE. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov odstop od pogodbe/nakupa ni možen. Vračilo blaga ponudniku v štirinajstih (14) dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. PONUDNIK NE SPREJEMA POŠILJK NA ODKUPNINO! Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30) koledarskih dneh po prejemu vrnjenega blaga. Pri vračilu kupnine bo obračunan tudi popust, ki ga je bil kupec deležen ob nakupu. Kupcu bo kupnina vrnjena na enak način kot je bila prejeta, razen v primeru plačila po povzetju, kjer bo kupnina vrnjena izključno na kupčev transakcijski račun*. 

*Fizični osebi bo kupnina vrnjena izključno na TRR fizične osebe. Če gre za pravno osebo in je bilo plačilo izvedeno iz TRR pravne osebe, bo kupnina vrnjena izključno na TRR te pravne osebe.

10         MENJAVA BLAGA

Kupec ima pravico do menjave naročenega blaga natanko tako, da v štirinajstih (14) koledarskih dneh od prejema pošiljke le-to vrne ponudniku in pripiše željeno menjavo ali da v štirinajstih (14) koledarskih dneh od prejema pošiljke ponudniku na elektronski naslov info@shanaya-fashion.si pisno sporoči, da želi naročeno blago zamenjati, blago pa vrne ponudniku v štirinajstih (14) koledarskih dneh po poslanem pisnem sporočilu na naslov:

GAAN, spletna prodaja, Andrej Gazvoda s.p.,

Goriška vas pri Škocjanu 16

8275 Škocjan,

s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži z vsemi etiketami, priložena mora biti kopija računa, v nasprotnem primeru ponudnik blaga ne more zamenjati. ZA BLAGO, VRNJENO BREZ ETIKETE, PONUDNIK KUPCU NE BO UPOŠTEVAL MENJAVE IN/ALI VRAČILA KUPNINE. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov menjava ni možna. Ob prvi menjavi krije stroške ponovnega pošiljanja ponudnik, pri vsaki naslednji menjavi pa kupec in sicer 3,95 € pri plačilu po povzetju ali 2,45 € pri plačilu po predračunu oz. Paypal. V kolikor ponudnik ni v stanju v roku tridesetih (30) dni od prejema neustreznega blaga dostaviti nadomestno blago, se zavezuje k vrnitvi kupnine.

11        VARNOST 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil, vendar kljub redni kontroli podatkov uporabnika ni mogoče popolnoma zaščititi. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške in/ali strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

12        PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. l. RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani Shanaya Fashion, bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila/vračila/menjave, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Reklamna elektronska (e-mail) in tekstovna sporočila (sms) morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

13        ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

14        PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@shanaya-fashion.si ali po klasični pošti na naslov: GA AN Andrej Gazvoda s.p.,Goriška vas pri Škocjanu 16,8275 Škocjan. Ponudnik mora v petih (5) dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, okrajno sodišče Novo mesto.

 

GAAN, spletna prodaja, Andrej Gazvoda s.p.,

Goriška vas pri Škocjanu 16

SI-8275 Škocjan

E-mail: info@shanaya-fashion.si

 

Prejemi plačil:

TRR: 0463 5011 4721 087, odprt pri Nova KBM d.d.

IBAN: SI56 0463 5011 4721 087

SWIFT: KBMASI2X

PAYPAL:

 

Podatki o registraciji:

Davčna številka: SI61238627

Matična številka: 8488177000

Dne 17.08.2019 se v Poslovni register Slovenije vpiše samostojni podjetnik.